Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prvi dio radionice M.U.Z.A. održan u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

21.09.2020.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Radionica M.U.Z.A. za mlade srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održana je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung u subotu 19. rujna u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Završna izvedba za javnost planirana je od 15. listopada do 1. prosinca u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i na mrežnim stranicama Igara te udruge Sve ostalo je glazba.

Radionica autorice i voditeljice Ivane Jelače tematski je vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a osmišljena je kao edukacija kroz koju se polaznici upoznavaju s važnom ulogom ljetnikovaca i njihovih salona kroz povijest, promatrajući ih kao mjesta kreativnog stvaralaštva u sadašnjosti.

Mladi polaznici u subotu su se kroz obilazak, predavanje i multimedijsko izlaganje upoznavali s prostorom i povijesnim kontekstom dubrovačkih ljetnikovaca, nakon čega su dali svoje osvrte. Na temelju toga, slijedi postavljanje koncepta završne izvedbe, a kako bi se koncept što kvalitetnije razradio i polaznici što bolje upoznali s materijom, bit će podijeljeni u manje grupe koje, svaka prema izboru i pod mentorstvom suradnika na projektu, nastavljaju raditi na daljnjem istraživanju i dokumentiranju, pripremi koreografija i glazbenih improvizacija te snimanju audio-vizualnih materijala.

Uz Ivanu Jeljaču kao suradnici-mentori sudjeluju voditeljica dramske skupine Gimnazije Dubrovnik Matilda Perković, Zrinka Japunčić iz Plesnog studija Lazareti te Igor Miošić iz Udruge za promicanje medijske kulture Luža. Radionica M.U.Z.A. održava se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Dubrovačkom baštinom i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.