Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prvo neretvansko multimedijalno izdanje o glagoljaškom pjevanju

22.11.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

„Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji“ naslov je prvog neretvanskog multimedijalnog izdanja o glagoljaškom pjevanju koje je predstavljeno u crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci.

Okupljene je pozdravio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, a u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića okupljenima se obratila savjetnica župana Žaklina Marević.

U programu predstavljanja zanimljivog multimedijalnog izdanja nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, a o ideji i realizaciji ovog projekta govorili su urednik i koautor dr. sc. Dragan Nimac iz HKU “Pjevana baština” te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković. Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

Ovom prigodom načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić zahvalio je i uručio poklon pobjednicama ženskog Maratona lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.