Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pun Dvor za početak glazbene sezone DSO-a

24.04.2022.

12:49

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Završni koncert 10. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja „Lovro pl. Matačić“

Završni koncert 10. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja „Lovro pl. Matačić“

Foto: DSO / -

U subotu je održan završni koncert 10. međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja „Lovro pl. Matačić“ na kojem je uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupilo sedam dirigenata iz cijelog svijeta.

 Ovi dirigenti iz Italije, Austrije, Španjolske, SAD-a, Koreje, Kine i Španjolske su pod budnim okom mentora, maestra Uroša Lajovica pokazali svoja dirigentska znanja stečena tijekom seminara. Repertoar s djelima W. A. Mozarta i I. Stravinskog oduševio je prepun Dvor publike koja se očigledno zaželjela koncerata, Dvora i života bez restriktivnih mjera.

Po završetku koncerta, organizatori i maestro Lajovic rekli su nekoliko prigodnih riječi, a sudionicima seminara uručene su diplome i ruže. Uz veliki pljesak napustili su pozornicu, a brojni gosti iz publike čestitali su Orkestru na sjajnoj izvedbi.

"Nadamo se da je ovaj koncert samo uvertira u buduće uspješnice i da ćemo u idućih nekoliko mjeseci ponovno uživati u glazbi na našoj omiljenoj pozornici – Kneževom dvoru", ističu iz DSO-a.

Orkestar najavljuje otvaranje glazbeno ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće čiji će se prvi koncert održati u petak 29. travnja u 20 sati u Kneževom dvoru. Uz Dubrovački simfonijski orkestar i maestra Tarduea, šefa dirigenta nastupa i koncertmajstorica DSO-a, Mirabai Weismehl Rosenfeld.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.