Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Putositnice utorkom: Što će o putovanju u Peru reći Aklea Neon?

03.03.2020.

11:01

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U prvim ovogodišnjim "Putositnicama utorkom" Dubrovačke knjižnice ugostit će večeras u 18.30 putujuću glazbenicu Akleu Neon koja će održati predavanje pod naslovom "22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru".

Blogerica i autorica putopisa, kantautorica koja svoj stil glazbe opisuje kao afro-soul ethno-beats i često ističe da je glazba dio nje, kao i putovanja, jer kaže zapravo ne zna 'gdje počinje glazba, a gdje putovanja, sve je to nekako isprepleteno'.

Uvijek spakirana i spremna da krene dalje, Aklea je proputovala cijeli svijet i nije joj lako izdvojiti najdraža mjesta koja su joj ostala u sjećanju, jer bi se na svako ponovno vratila. Međutim, kada je došla u Peru, tamo joj se dogodila ‘povezanost kao niti s jednim mjestom, osjećala se kao u kolijevci civilizacije’.

Oduševio ju je Paracas, pustinja kojoj nema kraja, vožnja dinama motorom i miris oceana… a dubrovačkoj publici će otkriti 22 stvari za koje bi voljela da joj je netko 'šapnuo' prije putovanja u Peru.

Ove subote nastupala je i na Dori sa svojom pjesmom "Zovi ju mama", zelenoj himni kao 'odgovorom na požare', kako kod nas, tako i diljem svijeta i 'pozivom na prisnije doživljavanje zemlje – mame'.

Druženje s mladom osječkom kantautoricom, koja 'mapira svijet glazbenim točkama i uspomenama', nastavit će se njenim koncertom u DBC-ju (Dubrovnik Beer Company, Obala pape Ivana Pavla ll 15) u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.