Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionica M.U.Z.A. u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

18.09.2020.

14:38

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Radionica M.U.Z.A. namijenjena mladima srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održat će se, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, ovu subotu, 19. rujna od 10 do 14 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Radionica je tematski vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a osmišljena je kao edukacija kroz koju će se mladi polaznici upoznati s važnom ulogom ljetnikovaca i njihovih salona kroz povijest, promatrajući ih kao mjesta kreativnog stvaralaštva u sadašnjosti.

Polaznici će tako aktivnim sudjelovanjem u osmišljavanju koncepta i pripremi završne izvedbe, zajedno sa svojim mentorima, dati svoj prikaz suvremenog dubrovačkog salona koji će biti povijesno osviješten, ali okrenut budućnosti.

Uz autoricu i voditeljicu radionice Ivanu Jeljaču na M.U.Z.A radionici će kao suradnici-mentori sudjelovati voditeljica dramske skupine Gimnazije Dubrovnik Matilda Perković, Zrinka Japunčić iz Plesnog studija Lazareti te Igor Miošić iz Udruge za promicanje medijske kulture Luža.

Završna izvedba radionice planirana je od polovice listopada do početka prosinca kada će se javnosti predstaviti svi prikupljeni materijali.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.