Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Razgovor s Autorom" - u Lazaretima Maša Seničić

30.03.2021.

12:40

Autor: Radio Dubrovnik

ARL

ARL

Foto: - / -

Program Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom. nastavlja se večeras u 19 sati, predstavljanjem autorice Maše Seničić koja u sklopu projekta "Odisejevo uočište / Ulysses' Shelter", boravi na otoku Mljetu.

Odisejevo uočište mreža je književnih rezidencija za mlade književnike koju je pokrenula izdavačka kuća Sandorf, a ovo gostovanje nastavak je suradnje s Art radionicom Lazareti.

Maša je jedna od najzanimljivijih mladih pjesničkih imena našeg govornog područja. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, organizatorica književnih i  kulturnih događanja, scenaristica, novinarka. Dio je različitih projekata i edukativnih radionica, prije svega u oblasti audiovizualne kulture, i to kao sudionica, autorica, suradnica, organizatorica, moderatorica, mentorica. Ko-selektorica je programa Hrabri Balkan (Festival autorskog filma), jedna od osnivača Filmkulture.

Dio je redakcije MILICA magazina, a njezini tekstovi se, između ostalog, mogu naći na nekadašnjem Proletter-u, dok se subjektivni vodič kroz Beograd nalazi na sajtu Spotted By Locals (ili na Oblakoderu).

Piše prozu i poeziju koja je prevođena na desetak jezika, a objavljuje u zbirkamaantologijama, publicistici, u književnim časopisima (na papiruna mreži), kao i na književnim online portalima. Objavila je dvije knjige poezije, “Okean” (2015., nagrada Mladi Dis) i “Povremena poput vikend-naselja” (Treći Trg, 2019., nagrada Dušan Vasiljev).

Trenutno pohađa doktorske znanstvene studije (FDU, Beograd) gdje radi kao suradnica u nastavi.

Maša Seničić je beogradska pjesnikinja, multimedijalna umjetnica i teoretičarka umjetnosti, a njene široke i raznovrsne interese nije lako svrstati u zadane ladice. Zagrebačka publika mogla je ove jeseni u Galeriji Miroslav Kraljević vidjeti njenu izložbu posvećenu jednom jadranskom ljetovalištu iz jugoslavenskih vremena.

U Art radionici Lazareti razgovarat ćemo s Mašom o njezinim projektima, prije svega poeziji i izazovima novih prilika.

Razgovor moderira Staša Aras.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Zbog ograničenog broja posjetitelja (10) pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk.

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.