Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Recital "Alla stagion dei fiori" u Saloči od zrcala

29.10.2020.

09:20

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama održat će se večeras u 20 sati koncert „Alla stagion dei fiori“ nadahnut nedavno otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ariette Ivana pl. Zajca.

U Saloči od zrcala nastupit će sopranistica Marijana Cirkveni i na klaviru Danijela Petrić.

Pjesme su skladane u stilu belcanta na stihove Pietra Metastasija. Nastale su za vrijeme Zajčevog studija u Milanu i sadrže brojne skladbe za sve glasove.

Na koncertu će po prvi put integralno biti izvedene Ariette za sopran. Uz Zajčeve solo pjesme na program su uvrštena djela N. Vaccaija, G. Sartija, W. A. Mozarta i F. Schuberta i jedno glazbeno iznenađenje. Program recitala povezuju stihovi Pietra Metastasija, jednog od najpopularnijih i najomiljenijih pjesnika i libretista 18. stoljeća. Brojni skladatelji posegnuli su za Metastasijem stvorivši najljepša djela vokalnog repertoara. Ovaj recital koncert nastojanje je da se predstavi jedan maleni dio tog vrijednog opusa.

Koncert se ostvaruje u suradnji Udruge Mala opera i Glazbene radionice Sorgo uz potporu Dubrovačkih knjižnica i Ministarstva kulture i medija.

Poštivajući epidemiološke mjere i preporuke broj posjetitelja morao je biti ograničen, pa se za dolazak na koncert potrebno prijaviti putem maila press.dkd@gmail.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.