Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Rektorova nagrada Miri Muhoberac

19.06.2013.

19:29

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mira Muhoberac dobila je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2012./2013. za projekt „100 godina Glembajevih".

Profesorica Mira Muhoberac dobila je i ove godine, kao i prošlih četrnaest godina, Rektorovu nagradu, ovaj put za najbolji projekt Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2012./2013.  „100 godina Glembajevih“ u kojemu potpisuje režiju i dramaturgiju predstave te uredništvo knjige „100 godina Glembajevih: Kako smo vidjeli Agram i Krležu.“ Projekt je nastajao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a realiziran je u profesionalnim zagrebačkim kazalištima, najviše u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Dogovorena su gostovanja predstave i promocija knjige u Dubrovniku, Vukovaru, Sisku, Varaždinu i Kostanju. Glumci u predstavi, studenti četvrte i pete godine kroatistike i drugih studijskih grupa Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno su i autori znanstvenih i umjetničkih tekstova objavljenih u knjizi. Dodjela Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu bit će u četvrtak, 20.lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.