Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ribarske svađe" Kolarina

05.07.2013.

11:21

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačka Kazališna Družina Kolarin prikazala je sinoć premijeru predstave „Ribarske svađe“ Carla Goldonija u režiji Žuže Egreny.

U ovoj popularnoj Goldonijevoj  komediji, često igranoj na hrvatskoj profesionalnoj i amaterskoj kazališnoj sceni, sudjeluje brojan glumački ansambl Kolarina. Scenografkinje predstave su Žuža Egreny i Veronika Šulić. Dubrovački kazališni amateri okupljeni u Kolarinu odabrali su dubrovačku inačicu Goldonijeve komedije igrane na profesionalnoj sceni u Dubrovniku krajem osamdesetih godina tada u režiji Joška Juvančića. Ista je predstava, podsjetimo igrana i na Dubrovačkim ljetnim igrama. U takvom logičnom izboru komediografskog predloška prepoznatljivih situacija koja zrcale atmosferu i mentalitet podneblja, raspoloženi ansambl predstave dobro se snašao i uspješno odigrao predstavu pred prepunim gledalištem Ljetnog kina Jadran. Bila je to treća premijera Kolarina koji će svoje „Ribarske svađe“ reprizno odigrati 6. i 7. srpnja također u Ljetnom kinu Jadran

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.