Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Roman "Tragom dobre sreće" predstavljen u Korčuli

07.11.2020.

12:20

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Sinoć je u Korčuli održano predstavljanje romana "Tragom Dobre Sreće" spisateljskog dvojca iz Lumbarde Valerije Jurjević i Sande Hančević. Roman je izdan u okviru Biblioteke Žilković Gradske knjižnice Ivan Vidali iz Korčule.

Uz uvodne riječi Milojke Skokandić, ravnateljice knjižnice, nekoliko skladbi izvela je glazbenica Vanda Ivelja.

Knjigu je promovirala Rada Dragojević Ćosović iz Centra za kulturu u Veloj Luci.

"Ističem veliko veselje i sreću svih nas da u vremenu kojem svjedočimo, vremenu prepunom neizvjesnosti, strahova i medijske kontaminacije lošim vijestima i sadržajima, imamo prigodu na našem otoku Korčuli nazočiti predstavljanju jedne vrijedne, zabavne, kvalitetno i maštovito napisane knjige koja će, sigurna sam, biti zanimljivo i intirgantno štivo svima koji ga budu čitali",čulo se od Rade Dragojević Ćosović.

Roman „Tragom Dobre Sreće“ ima četrdeset poglavlja. Na 179 stranica spisateljski tandem ispisao je dinamičnu i čarobnu priču koja obiluje sočnim opisima pejzaža, finim erosom, živopisnim malomišćanskim likovima u kojima se svi pomalo možemo prepoznati, a toponimi koji se spominju, iako većinom izmišljeni, jasno ukazuju da je pitoreskna i zavodljiva Lumbarda polazište i uporište za roman te izvor i poticaj zatravljujuće imaginacije.

"Svi likovi u romanu su izmišljeni, a nastao je prije senzacionalnog najnovijeg otkrića ulomka Lumbarajske psefizme i na svoj način anticipirao veliki kulturni i znanstveni događaj. I za kraj, moram naglasiti kako svaka Valerijina i Sandina knjiga zatvara po jedno poglavlje života, sažimlje u sebi razna iskustva pojedinih životnih faza i otvara nove horizonte. Roman bi mogao biti sjajna podloga za snimanje filma koji bi imao potencijal Osmog povjerenika, filmskog hita prema knjizi Renata Baretića. Neka je sa srećom!", poručila je voditeljica Rada Dragojević Ćosović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.