Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Romeo i Giulietta" drugu sezonu u Skočibuhi

15.08.2015.

00:16

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu Dubrovačkih ljetnih igara večeras je prva ovoljetna reprizna izvedba drame Williama Shakespearea "Romeo i Gulietta" u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

„Romea i Giuliettu“ režirao je prošlog ljeta Jagoš Marković koji potpisuje i scenografiju i izbor glazbe. Adaptaciju Shakespearove drame prema prijevodu Josipa Torbarine napravila je Aleksandra Glovacki, kostimograf je Leo Kulaš a oblikovatelj svjetla Radomir Stamenković. Festivalski dramski ansambl i ovog ljeta okupio je glumce:  Roberta Budaka i Kristine Stevović kao Romeo i Giulietta, Žarka Savića, Jelenuu Perčin, Sinišu Popovića, Natašu Janjić, Nevu Rošić, Borisa Svrtana, Amara Bukvića, Ivana Glowatzkog, Stefana Kapičića, Gorana Grgića, Andreja Dojkića, Roberta Boškovića, Matka Knešaureka i Nikolu Sekula. Dada Ćosića u ulozi Parisa zamjenjuje Ivan Čuić. Neva Rošić je za ulogu Dadilje u ovoj predstavi prošle godine dobila Nagradu Orlando HRT-a za najznačajnije ostvarenje u dramskom programu 65. Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.