Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ruske i talijanske romance" večeras u Pridvorju

19.07.2019.

10:59

Autor: Radio Dubrovnik

Franjevački samostan u Pridvorju

Franjevački samostan u Pridvorju

Foto: - / -

Predivni franjevački samostan sv. Vlaha u Pridvorju na čelu s fra Ivanom Kramarom nastavlja sa serijom koncerata svjetski poznatih umjetnika. Večeras u 21 sat u samostanu će se održati koncert "Ruske i talijanske romance", a ulaz na koncert je besplatan.

Na koncertu će publika imati prilike čuti Marka Kalajanovića, baritona i prvaka opere Narodnog pozorišta Sarajevo u pratnji Milivoja Veljića na klaviru, a na programu su ruske i talijanske romance. Riječ je o dva istaknuta umjetnika sa zavidnim karijerama.

Marko Kalajanović, bariton, Prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, završio je diplomske i specijalističke akademske studije iz područja solo-pjevanje na ,,Akademiji lepih umetnosti’’ u Beogradu, u klasi prof. Radmile Bakočević. Nastupao je tumačeći prve baritonske uloge u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru i u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Milivoje Veljić je diplomirao na Katedri za klavir, doktorirao na Katedri za kamernu muziku, a zaposlen je na Katedri za solo pjevanje Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu, u zvanju višeg umjetničkog suradnika.

Koncert Pridvorje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.