Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Sakupljašica zvukova" Ivane Đula u Lazaretima

20.08.2020.

14:27

Autor: Radio Dubrovnik

Ivana Đula

Ivana Đula

Foto: - / -

Rad autorice Ivane Đula "Sakupljačica zvukova" bit će predstavljen u 20 sati u prostoru Art radionice Lazareti. Rad je nastao za vrijeme rezidencijalnog boravka autorice u sklopu projekta "Mjesto zajednice - razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti".

Budući da je riječ o audio izložbi, a s obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, potrebno je ponijeti svoje slušalice.

"Otkad znam za sebe ja sakupljam. U ranom djetinjstvu salvete, telefonske kartice, poštanske markice, zube, novčiće, sličice Druida, kamenčiće, morem izglađena stakalca, postere, ocjene, imena. U mojoj se kolekciji nekoliko predmeta podudara s izloženima. Jedino što se moj Perica zove Nikica. Danas sakupljam zvukove (ako ništa, zauzimaju manje mjesta). U posljednjih se nekoliko godina sakupljanje pretvorilo u opsesiju zvukom. Percepcija prostora i društvene dinamike transformirala se iz vizualne u auditivnu. Trenutna kolekcija zvuka broji petnaest tisuća minuta i u neprestanom je rastu. S vama dijelim odabrane minute", ističe autorica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.