Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sanja Pilić održala književni susret za djecu u Kabogi

11.10.2021.

17:06

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI

DLJI

Foto: - / -

Jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica Sanja Pilić održala je u subotu 9. listopada književni susret za djecu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Književnica je gotovo četrdeset prisutne djece u dobi od 7 do 12 godina starosti upoznala sa iznimno popularnim serijalom slikovnica o Maši, kao i drugim popularnim djelima iz svoje duge i plodonosne spisateljske karijere.

Tijekom 90 minuta interaktivnog sadržaja, djeca su pričala što ih zanima te kakve knjige vole, podijelili su i želje za buduće tekstove ove spisateljice, dok im je ona otkrila odakle dolaze ideje za slikovnice te kako one nastaju.

Sanja Pilić redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire. Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja, a serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina.

Po romanima Sasvim sam popubertetio i Mrvice iz dnevnog boravka napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, a po slikovnicama Maša i Božić i Maša i klaun predstave u kazalištu Trešnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.