Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Sjećanje Grada" Hrvoja Juvančića

27.07.2013.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku će večeras, u vratima od Pila, Hrvoje Juvančić prikazati novo izdanje svoga dokumentarnog projekta „Sjećanje Grada“.

 Nakon prošlogodišnjeg programa „Jedan dan: 27. 7. 1960.“ koji je s pomoću filmova iz Hrvatske kinoteke rekonstruirao jedan dubrovački dan te davne godine, ove je godine Juvančić pronašao, i za projekcije pripremio nikad javno prikazane snimke Grada koje su između 1970. i 1980. na 8 milimetarske filmove snimili sami Dubrovčani ili turisti. Zahvaljujući potpori Ureda za kulturu Grada Dubrovnika, Društvu prijatelja dubrovačke starine i VSP videu, ovogodišnje „Sjećanje grada“  bit će vizualna posveta svim Dubrovčanima čije će privatne snimke postati dio javne baštine Grada.  Onoga grada, kako ističhe Hrvoje Juvančić,  kakvog se volimo sjećati: Grada čiji je prebogati urbano-kulturni život, bio i ostao trajni putokaz i kreativni poticaj generacijama koje dolaze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.