Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Sjećanje na Olivera": Večer jazza s Ines Tričković u Veloj Luci

27.07.2020.

11:46

Autor: Radio Dubrovnik

"Sjećanje na Olivera"

"Sjećanje na Olivera"

Foto: - / -

I ove godine u Veloj Luci na Maloj pjaci ispred Crkve sv. Josipa organizirat će se tri dana glazbenog slavlja u čast Oliveru Dragojeviću. Druga godišnjica njegove smrti obilježit će se već danas otvorenjem izložbe "Oliver u Luci/ Luka u Oliveru".

Potom u srijedu 29. srpnja slijedi koncert "Trag u beskraju’" te 30. srpnja koncert mladih glazbenika nazvan "Evo mene među moje".

Ovi divni glazbeni dani posvećeni kozmičkom Dalmatincu završit će se nastupom Ines Tričković 31.srpnja s večeri jazza. Uz Ines će nastupiti njeni dugogodišnji suradnici, neki od najvećih jazz glazbenika u Hrvatskoj – Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu, te Borko Rupena na bubnjevima. Koncert počinje u 21.30 sati.

Ova svjetski poznata i priznata Dubrovkinja s međunarodnom karijerom dobitnica je Porina za najbolju izvedbu jazz skladbe s albuma "Runjić in Blue" 2014. godine, a 2016. je nastupila u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu – newyorškom Carnegie Hallu. Uz sve uspjehe koje je nanizala, malo je poznato kako je uz Olivera vežu i obiteljske veze budući da je Oliverova nećakinja.

Osim na jazz večeri, Ines će nastupiti i u Crkvi sv. Josipa u Veloj Luci na recitalu u srijedu, 29. srpnja uz pratnju Ante Gela na gitari s tri Oliverove pjesme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.