Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Škerlj predstavlja "Pjesme u prozi", uz izložbu

09.11.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, koji se ove godine održava pod motom "Razlistaj se" u organizaciji Dubrovačkih knjižnica večeras u 19 sati će se upriličiti predstavljanje knjige akademskog slikara i književnika Josipa Škerlja pod naslovom "Pjesme u prozi".

Ovo događanje bit će održano u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grada uz predstavljanje knjige otvorit će se i nesvakidašnja izložba Škerljevih knjižnih izdanja, plakata, ilustracija, grafičko-pjesničkih mapa i drugih tiskovina u prizemlju Narodne knjižnice.

Knjigu će uz autora predstaviti: autorica pogovora doc. dr. sc. Katja Bakija, urednik knjige Marin Ivanović, književnica Džemila Bukovica i akademski glumac Boris Matić.

"Škerljeve pjesme u prozi karakterizira stilsko bogatstvo izraza, kolokvijalnost uz poneke vulgarizme, igra riječima, stilski obilježen red riječi, retorička pitanja, česta opkoračenja koja pridonose ritmičnosti i muzikalnosti pjesničkog jezika. Ma koliko to oksimoronski zvučalo, Škerlj nam pripovijeda/ispovijeda u svojim proznim pjesmama svoj odnos sa sobom i svijetom oko sebe i Gradom u kojem živi, s kojim se poistovjećuje i ogleda kao u zrcalu", napisala je u pogovoru knjige doc. dr. sc. Katja Bakija.

Izložba Škerljevih radova ostaje otvorena do 4. prosinca 2020. u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, a u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, za dolazak na ovo događanje potrebno se prijaviti mailom na press.dkd@gmail.com ili na broj telefona 441 – 986.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.