Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:34 / 06.06.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Slavica" i "Jadran" otvarili vrata za gledatelje

Projekcija u Dubrovniku

Projekcija u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Već ovog vikenda Dubrovčani su mogli uživati u filmovima pod dubrovačkim zvijezdama. Ljetna kina Slavica i Jadran svoj program započeli su aktualnim blockbusterom „Top Gun : Maverick“ i hrvatskom hit akcijskom komedijom „Divljaci“, što je samo uvod u bogato filmsko i kulturno ljeto koje su pripremili Kinematografi Dubrovnik.

U lipnju vas očekuje večer za mlade u sklopu programa "Budi Kino producent" projekta Kino Magistrala, filmska, edukativna i zabavna večer koju su osmislili isključivo mladi.

Kino Slavica će ugostiti premijeru filma „Baci se na pod“ redateljice Nine Violić uz gostovanje filmske ekipe i razgovor kojeg će voditi kritičar Boško Picula.

Očekuju nas i tri premijere ovogodišnjeg FMFS-a u sklopu Kina Mediteran, te brojni aktualni hitovi hollywoodske i nezavisne produkcije. Najmlađi će moći uživati i u novoj animaciji Disney/ Pixar studija „Svjetlosni“, a samo malo veći u odličnoj animi naslova „Belle: Zmaj i pjegava princeza“. U lipnju će se održati i tri produkcije plesnih studija, stand up i predstava.

Do kraja ljeta Kinematografi su pripremili brojne filmske poslastice, ne samo aktualnog programa nego i već tradicionalnog vremeplova kroz filmsku umjetnost, nastavlja se i dokazano uspješni projekt tjedna Motovuna u Gradu sa brojnim premijerama, suradnja sa Dubrovačkim ljetnim igrama, Festivalom za djecu Pupica, manifestacijom DU Bowl. Na Slavici posjetitelje očekuju i još šest predstava ali i tri koncerta.

Saznajte više na www.kinematografi.org i na društvenim mrežama, ne propustite odlične programe i uživajte u još jednom ljetu pod zvijezdama, poručuju iz Kinematografa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.