Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Slobodno mjesto" Marka Ercegovića

12.05.2013.

15:36

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zagrebačkoj galeriji Kaj otvorena je izložba fotografija dubrovačkog fotografa Marka Ercegovića pod nazivom „Slobodno mjesto“.

 Radi se o ciklusu fotografija snimljenih od 2008. do 2011. godine koje bilježe i preispituju promijene pejzaža, detalja novih građevina, prostora radilišta i prirodnog okoliša tijekom dana. „Slobodna mjesta su metafore mogućnosti do kojih se ne dolazi, jer nas priječi ograda, jer je kasno popodnevno sunce prejako, jer je pučina u daljini pretamno plava i vrijeme je za odlazak. U zasjenjenim procijepima hodnika i pomalo zastrašujućim odrazima koje na pročelju zgrade ostavlja osvijetljeno stablo ne nailazimo na šansu za priče. Svjesni smo brzine događanja koja je mnogima omogućila oslobađanje, dok ostajemo podređeni zakonima svjetla koje osvjetljava prostor i vrijeme. Zahvaljujući njemu sposobni smo zamijetiti trajanje kao možda jedinu konkretnu odrednicu Ercegovićevih slobodnih mjesta.“ – zapisuje u predgovoru izložbe Sandre Križić Roban. Izložba će biti otvorena do 1. lipnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.