Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Slovenski pjesnik Dejan Koban u Art radionici Lazareti

19.02.2021.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Foto: Timon Hozo

Foto: Timon Hozo

Foto: - / -

Na prvom ovogodišnjem književnom programu danas u 17 sati Art radionica Lazareti predstavit će slovenskog pjesnika Dejana Kobana, koji boravi na Mljetu u programu rezidencijalnog boravka za pisce "Odisejevo utočište". Ovo je gostovanje nastavak suradnje "Odisejevim utočištem".

Dejan Koban rodio se 1979. na Jesenicama. Do dvadesete godine je živio u Podnartu, malom selu kod Kranja, a srednju školu pohađao je u Ljubljani, gdje sada već dvadeset godina živi i radi kao montažer na nacionalnoj televiziji. Objavio je šest knjiga poezije, a bio je i urednik deset različitih zbirki i antologija. Svoje pjesme interpretira u bendu Nevemnevem. Utemeljio je i neformalnu umjetničku udrugu Ignor. Do sada je dobio jednu jedinu nagradu, za najbolju pjesmu, 2016. Dobio je titulu vitez poezije i 1,5 kg tešku željeznu ružu.

O suvremenom pjesništvu, prijevodima i putevima poezije, rezidenciji i stvaralaštvu, osobnim traganjima i trendovima razgovarat će Dejan Koban i Staša Aras.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Zbog ograničenog broja posjetitelja pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk od 17 sati.

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.