Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Snima se, snima ... uz posebnu regulaciju prometa

11.03.2016.

10:21

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku se snima osmi nastavak Ratova zvijezda, nakon Igara prijestolja najveći filmski spektakl koji se snima u Gradu. Nemali broj naših sugrađana pokušava otkriti neki mali detalj sa snimanja.

Nastavlja se snimanje i izvođenje scenskih efekata na javnim površinama unutar povijesne jezgre. Kretanje Stradunom bit će onemogućeno u dane petak 11. ožujka, subotu i nedjelju, 12. i 13. ožujka u razdoblju od 16.00 do 06.00 sati.

U petak, 11. ožujka dolazit će i do povremenog zatvaranja prometa u Ulici Sv. Dominika (od ulaza u povijesnu jezgru na Pločama) u intervalima od 15 minuta u razdoblju od 16.00 do 00.00 sati. Neometan prolaz bit će omogućen osobama s invaliditetom i kod hitnih intervencija. Pješaci će se usmjeravati na ulaz Buža.

Također, u petak, 11. ožujka od 16.00 do 20.00 sati u intervalima od po 10 minuta dolazit će do privremenog zaustavljanja prometa u Ulici Frana Supila (kod plaže Banje).

Pri uspostavljanju posebne regulacije prometa osigurat će se neometano kretanje pješaka i vozila unutar povijesne jezgre alternativnim rutama. Na sve ulaze u Grad (Pile, Ploče, Buža) postavljene su mape s označenim preporučenim rutama za kretanje (mapa u prilogu).

Mole se građani za razumijevanje i pridržavanje privremene regulacije prometa te uputa osoblja na terenu.

 

Fotogaleriju pripremila Marijana Puhjera. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.