Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Stanko Krnjić predstavlja "Sto i jednu malu pjesmu"

07.05.2019.

09:37

Autor: Radio Dubrovnik

Stanko Krnjić

Stanko Krnjić

Foto: - / -

Promocija nove knjige Stanka Krnjića „Sto i jedna mala pjesma“ održat će se u hotelu Dubrovnik Palace večeras u 19 sati. Knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske ogranak Podstrana i Naklade Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne.

O knjizi će govoriti akademik Luko Paljetak i prof. dr. Antun Lučić koji su ujedno i recenzenti knjige te predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne prof. Ivan Sivrić. Program će voditi i stihove čitati Nila Miličić Vukosavić, a za glazbu je zadužen Vedran Mezei.

Stanko Krnjiž rođen je u Stocu (BiH) 5. travnja 1969. Osnovnu školu završio u Višićima (Čapljina, BiH), a srednju medicinsku školu u Dubrovniku. Stomatološki fakultet upisao u Sarajevu 1989. Zbog ratnih okolnosti studij nastavlja u Zagrebu, gdje je diplomirao 1995. Živi u Župi dubrovačkoj, gdje i radi u svojoj stomatološkoj ordinaciji.

Piše poeziju, poeziju u prozi, kolumne i priče. Redovno sudjeluje na književnim manifestacijama u Hrvatskoj i BiH. Član je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Društva dubrovačkih pisaca.

Dobitnik je Nagrade „Rijek“ za poeziju 2015. godinr te Druge Nagrade „Fran Martin Nedić“ za zborku „Kroničar svega“ 2017. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.