Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

16:11 / 31.01.2020.

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Što donosi "Noć muzeja" u Orebiću?

Pomorski muzej u Orebiću

Pomorski muzej u Orebiću

Foto: - / -

Pomorski muzej u Orebiću i ove se godine uključuje u obilježavanje manifestacije Noć muzeja 2020. koja se održava večeras, i to jednim zanimljivim predavanjem o arheološkim istraživanja te s nekoliko izložbi.

Tim povodom predavanje s video projekcijom o dvadesetoj godišnjici početka arheoloških istraživanja u Nakovani i okolici i svjetski važnoga otkrića netaknutog Ilirskog svetišta iz 4. do 1. stoljeća prije Krista u nakovanskoj Spili na Kopinju održat će sudionik istraživanja i vrstan poznavatelj bogate prošlosti Nakovane rođeni Nakovaljanin Ivan Pamić koji živi i radi u Vignju.

U programu obilježavanja koji počinje u 18 sati i trajat će do 21 sat bit će otvorena izložba novinarskih radova Nika Perića iz Korčule koja se u povodu pedesete godišnjice njegovog novinarskog rada priređuje u suradnji s arhivskim sabirnim centrom Korčula-Lastovo u Žrnovu.

Posjetiteljima će biti predstavljena i tri vrijedna izloška iz fundusa muzeja koja su nedavno vraćena s restauracije u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.