Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što donosi novi tjedan festivala "Dubrovnik u pozno ljeto"?

06.09.2022.

07:34

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Nakon bogatog prošlotjednog programa uz komorne sastave i simfonijski koncert, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje bogat program u ovom tjednu.

Večeras u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se koncert u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik. Radi se o oproštajnom koncertu slavnog cellista Davida Grigorijana, uz kojeg će se nastupiti violinist Goran Končar i pijanist Bruno Vlahek. David Grigorian ostvario je iznimnu glazbenu karijeru, a prepoznat je i kao veliki prijatelj Dubrovnika, čak i u onim najgorim, ratnim vremenima.

U srijedu, 7. rujna u 21 sat u Kneževom dvoru nastupit će pijanist Aljoša Jurinić. Ovaj dugoočekivani recital mladog pijanista donosi zanimljiv program na kojem će se naći djela Dore Pejačević i Frédérica Chopina. Dovoljno je reći da brojni inozemni mediji i glazbena kritika izuzetno hvale talent i umijeće našeg solista, a tome svjedoče i brojne renomirane nagrade koje je ostvario u svojoj karijeri.

Četvrtak, 8. rujna u 21 sat u Dvoru donosi još jedan klavirski koncert pod nazivom Piano masters, u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik. Za našu će publiku nastupiti pijanisti Bruno Vlahek, Dubravka Vukalović i Roberto Giordano.

Za kraj tjedna nas, već uobičajeno, očekuje simfonijski koncert, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupaju dirigent Valentin Egel, pobjednik natjecanja Lovro pl. Matačić i Amia Janicki, violina, dobitnica Prve nagrade Zlatko Baloković 12. Međunarodno violinističko natjecanje Vaclav Huml, Zagreb, od 4. do 7. listopada 2021. Njihovo umijeće sigurno će oduševiti publiku, a svakako treba istaknuti da će se na ovom koncertu izvesti praizvedba djela Dubrovačka uvertira rezidencijalnog skladatelja DSO-a, Davora Bobića.

Ovaj raznovrsni tjedan završava u subotu, 10. rujna kada će se održati Večer L. M. Rogowskog. Uz glazbeni program i vrijedne govornike nastupit će Gudački kvartet DSO-a. Za ovaj događaj ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.