Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Što donosi treći vikend Dubrovačkog zimskog festivala

11.12.2021.

12:49

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovački zimski festival

Dubrovački zimski festival

Foto: Dubrovačke ljetne igre / -

Večeras u 19 sati bit će upaljena treća adventska svijeća, a brojna festivalska događanja, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, obilježit će vikend pred nama.

Program Šarena zima u Uvali ove subote donosi radionicu znanosti, tehnologije i ekologije za najmlađe, namijenjenu uzrastu od 5 do 11 godina, u organizaciji UR instituta koji je fokus stavio na tajne života u moru i eksperimentalne tehnologije za istraživanje. S obzirom na veliki interes radionica će se održati u dva termina, u 10.00 i u 10.50 sati u Kantenariju Sunset beacha. Interaktivna radionica Autići na daljinski udruge RC modeli održat će se na istom mjestu u 12.30 sati, a za sve navedene radionice prijave su dostupne na linku. Dječji zbor Dubrovnik te polaznici radionice kolende i božićne pjesme, u subotu u Uvali Lapad, točno u podne zapjevat će i kolendu.

Prirodoslovni muzej i ove će subote u 10.30 sati održati Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu za koju su prijave zatvorene, dok su Dubrovački muzeji, zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkazali svoju radionicu Božić i Stara godina kod Kneza. U Kazalištu Marina Držića u subotu i u nedjelju u 18 sati igrat će predstava za djecu Bajka o baki Mokoš redateljice Srđane Šimunović.

Paljenje treće adventske svijeće - svijeće ljubavi, bit će održano u subotu u 19 sati ispred Katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Petra, a treću svijeću na adventskom vijencu upalit će predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Tradicionalni blagdanski program Božić u Kabogi u subotu donosi pričaonicu za djecu Djed Mraz traži sobove koju će hrvatski glumac Zoran Pribičević u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održati u 10 i u 11.30 sati. Sva mjesta na pričaonici su popunjena, međutim još uvijek su otvorene prijave za dvije radionice za djecu koje će također u Kabogi, ali u nedjelju voditi odgajateljica Jelena Štulić. Izrada papirnatih božićnih vijenaca, namijenjena za uzrast od 4 do 10 godina održat će se u 15 sati, dok će Stvaranje božićne priče, za uzrast od 7 do 10 godina, početi u 17 sati. Prijave se zaprimaju na e-mail: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr.

Stanica Sjeverni pol svoja vrata ove godine otvara na novoj lokaciji, u trećoj lađi u Lazaretima. Zabavan dječji nedjeljni program počinje u 14 sati uz Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i njihovu plesnu radionicu Božićni zumba party nakon koje će u 15 sati igrati predstava udruge Lipa Tko je Videku napravio košuljicu, a prijave za programe se zaprimaju na e-mail: mihaelavulesa@gmail.com. Za kraj, Iris Lobaš Kukavičić i Margarita Bego pripremile su Kreativni laboratorij koji će se održati u 16 sati, za kojeg su sva mjesta već popunjena.

Advent u Lazaretima u nedjelju rezerviran je za Teatar Lero i pripovijedanje narodnih bajki za djecu pod nazivom Sretna princeza koja je na rasporedu u 17 sati u 8. lađi, a više informacija dostupno je na e-mail adresi studentski.teatar.lero@du.t-com.hr.

U sklopu 8. Dubrovačkog zimskog festivala, organizirana je i nova gurmanska incijativa Božićni tratamenat u Gornjim Selima u kojoj su Seosko domaćinstvo Musladin, Agroturizam Laptalo, OPG Pašeta i OPG Marin Knez kreirali posebne blagdanske ponude po pristupačnim cijenama za prigodni blagdanski tratamenat u Dubrovačkom Primorju. Tako će svi posjetitelji, ove subote i nedjelje uz obveznu prethodnu rezervaciju, imati priliku kušati brojne domaće delicije. Za više informacija te za rezervacije potrebno je nazvati: OPG Pašeta 091/410 8400, Seosko domaćinstvo Musladin 098/387 938, Konoba Knez 091/311 2004 te Agroturizam Laptalo 099/218 3612.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku koje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile, a za koje se potrebno prethodno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr. Nastup FA Linđo koji se trebao održati sutra u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha u sklopu navedenog programa, otkazan je zbog najave kiše. Iz istog razloga, otkazano je i besplatno tematsko vođenje Zlatno doba Dubrovnika koje se u organizaciji Doma Marina Držića održava svake subote do Božića u 16 sati.

Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom festivala sve koje ga susretnu uveseljava i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.

Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru događanja koje se planira posjetiti.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.