Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Stradun Classic": Okteti oduševili publiku u Kneževu dvoru

02.10.2021.

11:20

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Sinoć, 1. listopada je u Kneževu dvoru održan treći koncert festivala komorne glazbe Stradun Classic, naziva Ottetto. Izvedene su dvije skladbe koje su naši vrsni glazbenici virtuozno prenijeli brojnoj publici koja se okupila u gledalištu.

Na početku je puhači oktet odsvirao Serenadu br. 12 za puhače u C-molu K 388 (384a) za puhački oktet W. A. Mozarta.

Marija Pavlović, umjetnička voditeljica Festivala i Teo Čipčić na klarinetu, Boštjan Lipovšek Toni Kursar na rogu, fagotisti Pieter Nuytten Matija Novaković te oboisti Renata Santini Glavinović Tom Owen.

Kontrabasist Zoran Marković dodatno je obogatio zadani program. Dugim pljeskom i ovacijama publika je ispratila naše puhače i dočekala gudački oktet koji je izveo Oktet za gudače u Es duru, op.20 F. Mendelssohna.

Ovo vrhunsko umjetničko djelo izveli su violinisti Gordan Nikolić, Mirabai Weismehl Rosenfeld, Iva Vukić i Ozana Tikvica; violisti Šimun Končić i Alena Shapochka te dvije čelistice Celine Flamen Mihaela Čuljak.

Publika je s oduševljenjem ispratila domaće i gostujuće glazbenike, a brojni su posjetitelji već zatražili kartu za večerašnji, završni koncert Stradun Classica koji će se održati pod nazivom Mirror.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Orkestra (Luža, Dubravka, Slanica), na web stranici 
www.dso.hr i pred Dvorom prije koncerta. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj 091 613 7314.

Svi koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, Privrednom bankom Zagreb i Rixos Premium Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.