Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

00:10 / 27.09.2013.

Autor: Jelena Obradović Mojaš

Studentski teatar Lero gostuje u Sloveniji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski teatar Lero otputovao je u Sloveniju gdje s predstavom „Mjesečina za Lady Macbeth“ sudjelovati na međunarodnom festivalu "Linhartovo srečanje 2013."

Studentski teatar Lero gostuje 28. rujna u Sloveniji s predstavom „Mjesečina za Lady Macbeth“ Milana Milišića u režiji Davora Mojaša. Na prijedlog Hrvatskog sabora kulture Lero će nastupiti na međunarodnom kazališnom festivalu „Linhartovo srečanje 2013.“  koji se od 26. do 29. rujna održava  u Postojni. Uz Lera iz Hrvataske na festivalu će se predstaviti kazališta iz Austrije, BiH i Slovenije. Praizvedbu „Mjesečine za Lady Macbeth“ Lero je odigrao na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama u tadašnjem svom prostoru u Lazaretia a nedavno je na Amadeoff festivalu u Zagrebu ova Lerova predstava proglašena najboljom.  U studenom Lero će sa istom predstavom gostovati i u Sisku na Festivalu Prolog. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, oblikovatelj svjetla Marko Mijatović, tonske slike Viktor Lenert uz tehničko vodstvo Mata Brnjića. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Latica Zekić i Matilda Perković. Lero će u Postojni odigrati svoju predstavu u subotu, završnog festivalskog dana službenog programa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.