Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Subotnja kava u Galeriji uz Mitrovićevu „Neutralna plovnost“

03.12.2022.

08:43

Autor: Radio Dubrovnik

Maro Mitrović, portret

Maro Mitrović, portret

Foto: Maro Mitrović / -

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 3. prosinca u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu retrospektivnu izložbu Mara Mitrovića „Neutralna plovnost“ u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu će zainteresirane posjetitelje provesti autorica izložbe, Jelena Tamindžija Donnart, a izložba objedinjuje radove iz njegovih različitih ranijih opusa pružajući gledateljima jedan detaljni, retrospektivni uvid u stvaralaštvo autora koji već duže vremena nije izlagao u svom rodnom gradu. Uz prijašnje radove koje karakterizira prodor u područje ekspresivnog, nadrealnog i mitskog, Mitrović pridodaje novi opus iz 2020. i 2021. godine u kojemu se ponovno miješaju elementi svakodnevnog i fantastičnog svijeta.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.