Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:31 / 13.06.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Subotnje jutro sa Simfonijskim orkestrom i Dubrovačkim muzejima

Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji

Foto: - / -

Nakon prvog uspješnog i kulturno bogatog subotnjeg jutra, Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji nastavljaju i ove subote sa svojim programom koji se provodi u sklopu projekta "Kultura u điru".

Dubrovački muzeji za djecu nižih razreda osnovne škole od 10:45 do 12:15 organiziraju vodstvo i radionicu na kojoj će učiti o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Broj polaznika je ograničen na deset, a voditelj edukativnih radionica je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija. Prijave se primaju na e-mail: radionice@dumus.hr

Za to vrijeme, od 11 sati, ispred Kneževa dvora nastupa Brass kvartet DSO-a u sastavu Toni Kursar, Martin Hrćan, Damir Butigan i Džemal Cakić. Glazbenici pripremaju zanimljivi glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća, a koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel ).

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.