Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Suradnja knjižnica Dubrovnika, Cetinja i Kotora

12.12.2015.

20:34

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članice dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Slavica Stojan i Renata Zlatković predstavile su svoj književni rad u Nacionalnoj biblioteci Đurđe Crnojević u Cetinju i u Kulturnom centru Nikola Đurković u Kotoru.

Na Cetinju u Nacionalnoj biblioteci uvodno su program najavili ravnateljica Nacionane biblioteke Crne Gore Jelena Đurović, predsjednik Društva crnogorsko-hrvatskog prijateljstva Ratko Jovović i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić. Nakon Cetinja članice dubrovačkog ogranka Matice hrvatske predstavile su svoje književne opuse u Kulturnom centru Nikola Đurković u Kotoru. Dvodnevno gostovanje organizirano je kao zajednički projekt Saveza Crnogoraca Hrvatske, Društva crnogorsko-hrvatskog prijateljstva Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačkih knjižnica i dubrovačkog ogranka Matice hrvatske. Riječ je o nastavku suradnje hrvatskih i crnogorskih kulturnih institucija, započeto najprije s kotorskom Gradskom bibliotekom  i Nacionalnom bibliotekom na Cetinju 2010. godine kroz jednogodišnji projekt 'Dubrovnik i Kotor - Gradovi i knjige' koji je bio financiran iz fondova Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.