Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Susret s autorom - "Svi Vlahovi ljudi"

05.02.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Relikvija u procesiji na Festu sv. Vlaha

Relikvija u procesiji na Festu sv. Vlaha

Foto: Zvonimir Pandža / Dulist

Umjesto klasičnog otvorenja izložbe, danas pred Goricu, točno u 10:50 u Lazaretima je organiziran puntamenat sa Zvonimirom Pandžom, autorom fotografija s izložbe "10 / 1050", koju je Dubrovačka baština realizirala u suradnji s tjednikom DuList.

"Povirite odabrane Zvonine fotografije s posljednjih 10 od 1050 festa koje je Grad učinio svome Parcu, porazgovarajte sa Zvonom i s ekipom DuLista koja stoji iza monografije „Svi Vlahovi ljudi“. Svi ste invitani! Živio sveti Vlaho!", ističu iz Dubrovačke baštine.

Tjednik DuList je posljednjih 10 godina posebnim prilogom obilježavao Festu, a sada je tih 10 godina trajno sačuvano u monografiji „Svi Vlahovi ljudi“ u izdanju DuLista. Zvone je svih tih godina svojim objektivom vrijedno pratio Festu. Pritom je nastalo mnoštvo odličnih fotografija, koje pored dokumentarne, imaju i visoku umjetničku vrijednost.

Odabrane fotografije prikazuju prepoznatljive, ali uvijek zanimljive motive posljednjih 10 od 1050 festa koje je Grad učinio svome Parcu. Fotografije prožete uzajamnom ljubavlju svetog Vlaha i njegovih ljudi istovremeno su i potvrda talenta i predanosti jednog od njih: fotografa Zvonimira Pandže.

Zvonimir Pandža, rođen je u Splitu. U Dubrovnik, odakle mu je majčina strana obitelji, doselio je u siječnju 1992. godine, a godinu dana kasnije počeo je raditi honorarno za Slobodnu Dalmaciju, kasnije za Večernji i Dubrovački list. U DuListu je od prvog broja. Oženjen je za Elizabeth i otac Luke, Tea, Roka i Kate.

Izložbu do konca veljače možete razgledati radnim danom od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 12:30. Ulaz je slobodan. Za vrijeme boravka u Lazaretima obavezno je nošenje maske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.