Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svečanost zatvaranja 66. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara

24.08.2015.

10:41

Autor: Gorana Hegediš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanost zatvaranja 66. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara otvorit će dodjela Nagrade "Orlando" čiji je HRT pokrovitelj od 1992. godine.

Uslijedit će nastup prošlogodišnjih laureata, članova Hrvatskog baroknog ansambla koji će izvesti maestralni 5. Brandenburški koncert u D-duru, BWV 1050 Johanna Sebastiana Bacha. Zatvaranje će potom uveličati Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Zoltána Kocsisa, proslavljenog mađarskog dirigenta i pijanista, izvedbama djela glazbenih velikana 19. i početka 20. stoljeća. Dostojanstvena Uvertira operi Majstori pjevači Richarda Wagnera i jedno od najnadahnutijih ostvarenja Antonina Dvořáka, idilična 8. simfonija u G-duru,op. 88, uokvirit će odabrane pjesme iz opusa Claudea Debussyja, u Kocsisevoj obradi, s istaknutom sopranisticom, solisticom Zbora HRT-a, Monikom Cerovčec u solističkoj ulozi. Izravni prijenos svečanog zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara možete pratiti na Trećem programu Hrvatskog radija i na programu Radio Dubrovnika,  u utorak, 25. kolovoza od 22 sata.

Urednica i voditeljica: Bojana Plećaš Kalebota

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.