Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:57 / 21.10.2016.

Autor: Davor Mojaš

"Švedska šibica" A.P.Čehova premijera Kazališta Marina Držića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavku sezone Kazalište Marina Držića prikazat će svoj drugi premijerni naslov, predstavu "Švedska šibica" Antona Pavlovića Čehova u režiji ruskog redatelja Dennisa Azarova koji je u Dubrovniku okupio umjetnički tim svojih moskovskih suradnika.

Čehovljevu rano napisanu novelu dramatizirala je Olga Nikiforova, scenograf je Ilia Kutianskii, kostimografkinja Vanja Bouedan a autor glazbe Vadim Kaverin. Redatelj Azarov bio je polaznik Umjetničke škole Rodčeno i Instituta za suvremenu umjetnost u Moskvi i sa svoj redateljski koncept uprizorenja Čehova u Dubrovniku okupio je svoj ruski umjetnički tim s kojim stalno radi. Čehov je rijetko igran u dubrovačkom kazalištu i jedan od važnijih repertoarnih posezanja za ovim klasikom bila je Kunčevićeva režija „Višnjika“, sada već davne, 1983. godine . U predstavi "Švedska šibica" igra glumački ansambl dubrovačkog kazališta: Boris Matić, Glorija Šoletić, Edi Jertec, Romano Nikolić, Marijan Nejašmić Banić Izmira Brautović, Zdeslav Čotić, Nikola Sekulo, Andrea Marić, Hrvoje Sebastijan, Helena Kovačić i Mirej Stanić. Pemijerna izvedba je u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.