Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Svinje" i "Great Gatsby" za kraj kazališne godine!

15.12.2020.

13:08

Autor: Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića

Foto: - / -

Kazalište Marina Držića za sami kraj 2020. godine publici na rasporedu nudi izvedbe predstave "Svinje" 18. i 19. prosinca s početkom u 20 sati. Također će večeras i sutra Studio Stage izvesti glazbeno - scenski spektakl "Great Gatsby" na Velikoj Sceni s početkom u 19 sati!

"Svinje" u režiji Hrvoja Korbara prema tekstu Tomislava Zajeca prate radnju oko dvije sestre – Ibru i Male Ibru, koje dane krate gojeći svinje na farmi jednako posvećeno kao što otimaju i ubijaju profesore iz grada koji se iznova pokazuju nedostatnima za dijapazon interesa mlađe sestre. Komad je groteskan i crnohumorni perpetum mobile, a u predstavi igraju Izmira Brautović i Marija Šegvić.

"Great Gatsby" 15. i 16. prosinca u produkciji udruge Studio Stage donosi bijeg u dvadesete, desetljeće slavne izgubljene generacije, vrijeme prohibicije u kojem šampanjac teče u potocima, a zabava nikad ne prestaje. Jazz, glamur, spektakularne zabave i sveopća euforija; a iza svega vješto skrivena ona trivijalnost koja se u svojoj ispraznosti očitava kao tragedija. Režiju potpisuju Patrycja Bačić i Betina Milić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.