Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski dan turizma i završnica Good Food Festivala uz DSO

27.09.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

DSO/ Vedran Levi

DSO/ Vedran Levi

Foto: - / -

Tradicionalni koncert povodom Svjetskog dana turizma, kojim se ove godine obilježava i završnica 7. Good Food Festivala, u organizaciji Turističke zajednice grada, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održat će se večeras u 19 sati ispred crkve sv.Vlaha.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati ispod Palače Sponza.

B&P (Brass & Percussion) septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra za nedjelju 27. rujna priređuje jedan sasvim novi program koji obuhvaća popularnu klasiku, filmsku glazbu i jazz. Aranžmane za koncert priredio je trubač DSO-a, Damir Butigan.

B&P septet DSO-a čine puhači Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar, Damir Butigan i Ivan Kušelj, udaraljkaš Alan Polzer i udaraljkašica Karmen Pervitić. Publika će na ovom koncertu moći poslušati izbor iz poznatih klasičnih djela kao što su Bizetova opera Carmen, Nessun dorma iz Puccinijeve opere Trubadur, Brahmsov Mađarski ples br. 5, ali i izbor glazbe popularnih TV serijala i filmova poput Zvjezdanih staza, M.A.S.H.-a, Pink Panthera, A Je To, zatim tango La cumparsita te ponešto jazza s That’s a plenty.

Dođite i proslavite Svjetski dan turizma i ispratimo ovogodišnji Good Food Festival uz vrhunske izvedbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.