Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teatar iz Slovenije gostuje u Korčuli

22.08.2020.

15:56

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Dok brojni turisti iz Slovenije žure kući, bojeći se karantene koju njihova vlada uvodi od 24. kolovoza zbog boravka u Hrvatskoj koja je za njih opasna širenjem koronavirusa, danas iz Novog Mesta dolazi iz Slovenije u Korčulu kazališna grupa Anton Podbevšek Teater.

Večeras u 21 sat u Ljetnom kinu u Korčuli izvest će kazališnu predstavu “Talka”, autora Paul Claudela u režiji Matjaža Bergera.

Anton Podbevšek Teater gostuje u Korčuli već četvrtu godinu gdje su do sada bez ulaznica u suradnji s Centrom za kulturu Korčula izveli svjetski priznate drame: Dijete na tronu (2017), Trostruki život Antigone (2018) i Gnus, riječi i stvari prošle godine.

Predstava Talke premijerno je prikazana 29. lipnja 2020. godine u dvorištu nekadašnjeg Cistercianskog samostana galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krku i na ljubljanskom festivalu 68. godine, u predvorju Križanka, a priča o žrtvi koju je žena podnijela u kontekstu muške dominacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.