Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teatar Lero i "Grad sjena" prvi na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

28.05.2017.

21:18

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za najbolju predstavu 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je sinoć prigodnom svečanošću, završen u Vodicama, proglašena je predstava „Grad sjena“ u izvedbi Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika.

Nagrada dubrovačkom Leru pripala je odlukom festivalskog povjerenstva u sastavu: Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica, teatrologinja, Mirta Zečević, glumica i Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dubravka Lošić, u umjetničkom timu su Mato Brnjić, Viktor Lenert i Antonio Ljubojević a u predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Katarina Ruščić i Glorija Ribić. Ovogodišnji Festival hrvatskih kazališnih amatera održavao se u Pazinu i Vodicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Proglašenje pobjednika održano je sinoć u Kulturnom centru u Vodicama gdje je Lero odigrao svoju predstavu „Grad sjena“ 26. svibnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.