Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teatar Lero na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

07.04.2016.

08:42

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački Studentski teatar Lero predstavljat će dramski amaterizam Dubrovačko-neretvanske županije s predstavom "Skarestija od bumbaka" na Smotri kazališnih amatera Hrvatske koja će se u svibnju održati u Vodicama.

Lero će po odluci ovogodišnje izbornice, glumice Kazališta Marina Držića u Dubrovniku, Mirej Stanić  na republičkoj smotri prikazati predstavu "Skarestija od bumbaka" Antuna Gleđeveća u režiji Davora Mojaša. Bit će to dvadeseti nastup Teatra Lero na republičkom festivalu dramskog amaterizma. Prošle godine Lerova izvedba predstave „Vjerenice“ proglašena je najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj a istu su predstavu Lerovci odigrali na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu. Na ovogodišnjem izlučnom okupljanju kazališnih amatera Dubrovačko-neretvanske županije održanom 1. i 2. travnja u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću nastupili su Metkovsko amatersko kazalište, Amatersko kazalište Opuzen, Kazališna družina Kolarin i Studentski teatar Lero. Smotru kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama u svibnju organizira Hrvatski sabor kulture. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.