Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Teatar Lero s "Vjerenicama" u Postojni

29.09.2016.

00:05

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski teatar Lero gostuje u Sloveniji gdje će 1. listopada u sklopu Međunarodnog kazališnog festivala Linhartovo srečanje prikazati predstavu „Vjerenice“. Ovo je, nakon 2015. drugi nastup dubrovačkog Lera na festivalu u Postojni.

U izboru Hrvatskog sabora kulture dubrovački Lero predstavljat će hrvatski kazališni amaterizam na ovom festivalu koji će se po 55. put održatri u Postojni. Lerove „Vjerenice“ proglašene su najboljom predstavom na Festivalu kazališnih amatera Hrvatske u Vodicama 2015. godine. "Vjerenice" je Lero iste godine prikazao i u dramskim programima Dubrovačkih ljetnih igara i Splitskog ljeta. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, za ton i svjetlo zadužen je Antonio ljubojević uz tehničko vodstvo Mata Brnjića i tonsku montažu Viktora Lenerta. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović i Matilda Perković. Ovo je inače drugi nastup Studentskog teatra Lero na ovom slovenskom kazališnom festivalu. Lero je u Postojni  nastupio i 2013. godine kada je prikazao predstavu „Mjesečina za Lady Macbeth“ Milana Milišića. Predstavu „Vjerenice“ Lerovci će odigrati završnog festivalskog dana 1. listopada u 19 sati u Kulturnom domu u Postojni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.