Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tematski razgled grada "Miris žene" povodom Međunarodnog dana žena

03.03.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira tematski razgled Grada “Miris žene“, koji će voditi autorica i vodičica Vesna Barišić.

Tematski razgled organizirat će se besplatno za posjetitelje i građane, u subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka te u utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, uz obveznu prethodnu najavu.

U stoljetnom postojanju Dubrovačke Republike žene su smatrane obiteljskom imovinom i teško je danas pronaći tragove njihovog postojanja.

Pjesnici su ih veličali u svojim djelima, učenici im posvećivali svoja otkrića, a istovremeno ih loše tretirali Iako su u Dubrovačkom arhivu rijetki dokumenti koji svjedoče o postojanju žena u gradu, tragovi njihovih života sačuvani su u svakom kamenu, kući i crkvi. Pridružite nam se na šetnji kojom ćemo pokušati približiti položaj žena u Dubrovniku, kako plemkinja, tako i pučanki.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska do petka 4. ožujka do 17 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.