Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tereza i DSO u Kazalištu na Svjetski dan turizma

27.09.2022.

07:12

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tereza Kesovija

Tereza Kesovija

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika organizira koncert povodom Svjetskog dana turizma koji će se održati u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Uz Orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će glazbena diva Tereza Kesovija.

Ova manifestacija obilježava se diljem svijeta, a sve s ciljem promocije turizma i njegovih dobrobiti na socioekonomski status društva, uz pozivanje na očuvanje prirodnih i kulturnih dobara koji su nam povjereni na čuvanje. Datum 27. rujna odabran je kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju - World Tourism Organization (UNWTO), odnosno danom kada je 1970. usvojen Statut ove organizacije.

"Iza nas su zahtjevne godine uzrokovane pandemijom korona virusa koja je na neko vrijeme zaustavila cijeli svijet, pa tako i turizam. Zato u utorak pozivamo sve naše sugrađane i goste da nam se pridruže pred Parčevom crkvom kako bismo proslavili Dan turizma uz nadu da su teška vremena iza nas!", ističu organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.