Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:21 / 05.07.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

"Tino Pattiera": Večeras u Dvoru "Verdi Gala"

DSO

DSO

Foto: - / -

Završnica 12. međunarodnog festivala opernih arija "Tino Pattiera" održat će se večeras u 21.30 u Kneževom dvoru. Za veliku završnicu Dubrovački simfonijski orkestar i dirigent Marc Tardue pripremaju gala koncert posvećen najvećem geniju talijanske opere Giuseppeu Verdiju.

DSO-u pod ravnanjem Marca Tardua na pozornici će se pridružiti četvero vrhunskih solista: poljska sopranistica Katarzyna Holysz, dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, portugalski tenor Paulo Ferreira i turski bariton Melih Tepretmez.

Program će obuhvatiti cjelokupnu glazbenu karijeru velikog Giuseppea Verdija: od "Nabucca" preko "La Traviate" i "Trubadura" sve do najljepših ulomaka iz njegove epsko-lirske drame "Don Carlos" – glazbeni događaj koji se ne propušta.

Ovaj koncert zaključit će 12. izdanje festivala organiziranog u čast poznatog tenora iz Cavtata Tina Pattiere, a koje je ove godine ugostilo brojne domaće i inozemne izvođače kao što su dirigent Ivan Josip Skender, sopranistica Nikolina Pinko, tenor Domagoj Dorotić, bariton Matija Meić, hornist Toni Kursar, violinistica Đana Kahriman i pijanistica Stefani Grbić. Festival su podržali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovački vrtovi sunca.

Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a od 9 do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka, online putem servisa ulaznice.hr i sat vremena prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.