Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tko je bio najbolji na "Večeri lojenice i mladoga vina"?

17.11.2019.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

GDCK Korčula

GDCK Korčula

Foto: - / -

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Korčula, udruge Bonkulovići i Centra za kulturu Korčula u atriju Doma kulture u Korčuli održana je "Večer lojenica i mladoga vina", a predstavljene su lojenice, frementuše i mlado vino.

Lojenice su donijeli članovi Crvenog križa i njihovi mladi,udruga Korčulanske pjatance, Radio Korčula, udruga Bonkulovići, Udruga vodiča, Srednja škola Petra Šegedina, udruga Pauk, udruga Žrnovski makaruni, DVD Korčula, Mirna Farčić, Maja Brčić, Tatjana Vigna, Boža Curać i Desanka Cebalo.

Rina Skokandić prezentirala je svoju frementušu kojaje posebna jer se izrađuje od kukuruznog brašna i degustira se topla.

Mlado vino donjeli su vinarija iz Smokvice, Udruga turističkih vodiča Korčula, udruga Žrnovski makaruni, KUD Moreška, Damir Jurjević, Jakša Brčić, Jakša Nadilo, Đorđe Đilas,Ivica Milina i Pavle Tasovac.

Stručni ocjenjivački žiri za lojenice sačinjavali su Smiljana Matijaca, Elza Brčić, Stanka Kraljević, Franica Milat Tasovac i Toni Lozica.

Enolozi koji su procjenjivali mlada vina bili su Nika Silić Marojević, Pero Žuvela i Igor Radovanović.

Cijelu manifestaciju uveseljavale su pjesmom ženska klapa Moreška i klapa HGD Sv. Cecilija.

U kategoriji udruga, prvo mjesto stručnog žirija dobila je udruga Pauk, a u kategoriji pojedinaca Mirna Farčić (Gatti). Pobjedu publike odnijela je Srednja škola Petra Šegedina!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.