Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Trag u beskraju": Ines Tričković jazzom odala počast svom Oliveru

03.08.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Saša Prižmić

Saša Prižmić

Foto: - / -

U petak, 31. srpnja na pijaci ispred crkve Sv. Josipa jazz koncertom Ines Tričković službeno je završena višednevna manifestacija sjećanja na Olivera Dragojevića "Trag u beskraju". Prvi je put da se ova svjetski poznata i priznata Dubrovkinja s međunarodnom karijerom predstavila Veloj Luci.

Ines Tričković, Oliverova je nećakinja, što je manje poznat podatak budući da je svoju dvadesetogodišnju karijeru gradila u međunarodnim okvirima, pa je tako dobitnica Porina za najbolju izvedbu jazz skladbe s albuma ”Runjić in Blue” 2014. godine, a 2016. je nastupila u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu – newyorškom Carnegie Hallu.

Devedesetminutni koncert svjetskih jazz klasika Ines je izvela s bendom u sastavu Hrvoje Galler na klaviru, Borko Rupena na bubnjevima te Zvonimir Šestak na kontrabasu. Radi se o izuzetnim glazbenicima koji su svoju karijeru, poput Ines, uglavnom gradili izvan granica svoje zemlje, nastupavši diljem svijeta.

„Ovo je za mene iznimno emotivan i težak, ali u isto vrijeme i sretan trenutak. Izabrala sam skladbe koje smo moj dundo i ja zajedno slušali, ponekad zajedno pjevali, za koje znam da ih je jako volio i uz svaku od ovih skladbi je povezana neka naša priča. Puno je utjecao na mene i svojom jednostavnošću i iskrenošću dao mi jedan od ponajboljih savjeta u životu kad sam mu rekla da želim pjevati jazz. Rekao je:“Mala, nema ti para od toga ovdje, moraš ići vani!“ i poslušala sam ga. Bilo bi ljepše da je tu, da me sluša, ali ne dvojim kako su sve ove moje emocije i ljubav večeras našle put do njega“ – izjavila je Ines na kraju koncerta.

Koncert je završio gromoglasnim pljeskom i publikom na nogama koja ju je pozvala na bis, za koji je odabrala za nju, najljepšu njegovu skladbu „Ti me vodi preko voda”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.