Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Treći FEB počinje u Dubrovniku

11.12.2013.

16:13

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, hrvatske, svjetske i turističke sadašnjosti bit će otvoren u srijedu u 20 sati u Hotelu Excelsior

U Dubrovniku će večeras u 20 sati biti svečano otvoren 3. FEB, Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, hrvatske, svjetske i turističke sadašnjosti.  Program će biti nastavljen u četvrtak i petak u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku od 8 sati i 30 minuta do 14 sati raznovrsnim znanstvenim programima. Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, hrvatske, svjetske i turističke sadašnjosti u autorstvu pod znanstvenim vodstvom teatrologinje, dramaturginje i profesorice Mire Muhoberac, uz vizualni identitet dizajnerice Nore Mojaš i u organizaciji FA Linđo i ravnateljice Dubravke Sarić, već se treću godinu zaredom na Svetu Luciju održava u Dubrovniku i ima i humanitarni karakter.
Posvećen je slijepim i slabovidnim osobama, posebno članovima Folklornog ansambla Linđo. Ove godine okuplja više od stotinu sudionika (vrhunskih znanstvenika, stručnjaka i praktičara) iz Hrvatske i desetak drugih zemalja, od Austrije do Italije, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.