Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Trostruki kulturni program u Lazaretima

21.05.2021.

09:18

Autor: Radio Dubrovnik

ARL

ARL

Foto: - / -

Večeras u 19 sati u Art radionici Lazareti svoje široko umjetničko djelovanje predstavit će pisac, dizajner, perfromer Stanislav Habjan izložbom "Identiteti". U prostoru Lađe X. predstavit će se najnovijim radovima u tri osnovna medija kojima se bavi; kao likovni umjetnik, kao performer i kao pisac.

Izložbu IDENTITETI čini trideset kvadratičnih formata koji na različite načine kolažiraju riječi i fotografiju. Pokazujući kako se sadržaj i značenje fotografije u potpunosti mijenja s tek minimalnom intervencijom na njoj samoj ili pak s dodatkom teksta ili druge fotografije, koristeći pritom primjere i epizode iz vlastita života, autor gradi i predstavlja svoj osobni identitet mozaikom uzoraka koji vode do završne (zasad) poruke: We all contain multitudes.

U prostoru Galerije Otok  istodobno će biti postavljena izložba SHE_2 koja će predstaviti arhitektonsko rješenje za šibenski Trg Poljana, a koje je izradio dubrovački arhitektonski studio Atelier Minerva. Kao grafički dizajner Habjan je za projekt Trga radio koncept Air Mail Twins.

Izložbu SHE_2 oblikuju oblikovale su arhitektice Ivana Tutek i Bernarda Lukač.

U dvorištu ARL tijekom otvorenja Habjan će se predstaviti i performansom CAR JE GOL U GOSTIMA. Koautori i suizvođači izvedbe su glazbenik Ante Perković i glumac Sreten Mokrović.

U subotu 22. svibnja s početkom u 12 sati o književnom i dizajnerskom radu razgovarat će Staša Aras i Stanislav Habjan.

Izvedbeni dio programa prenosit će se online na FB stranici ARL: @ARL.DBK

Više o autoru na:

http://stanislav.petikat.com/hr/stanislav-habjano izložbi IDENTITETI u Zagrebu (tekstovi B. Greinera i B. Krištofića):
IDENTITETI, Atelijeri Žitnjak - Stanislav Habjan (petikat.com)
KAKO I LJUDI ČINE NA SVOJE BOLJE DANE - Stanislav Habjan (petikat.com)

Više o radu Ateliera Minerva za Trg Pobjeda:

http://pogledaj.to/arhitektura/konacni-izgled-sibenske-poljane/

https://vizkultura.hr/fleksibilno-polje-za-sve-scenarije-svakodnevice/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.