Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Art radionici Lazareti - prvi Festival vinila!

25.09.2019.

15:02

Autor: Radio Dubrovnik

Art radionica Lazareti

Art radionica Lazareti

Foto: - / -

Iduća tri dana u Art radionici Lazareti održat će se prvi Festival vinila koji je ostvaren u koprodukciji s udrugom Audiovizualni centar Dubrovnik uz potporu Ministarstva kulture RH i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Svaku večer od 25. do 27. rujna će se održati niz koncerata i mnoštvo popratnih programa.

Večeras će se od 20 sati uz slobodan ulazak publici predstaviti umjetnici Hrvoje Nikšić i Hrvoslava Brkušić u radnoj varijanti audiovizualnog rada koji je nastao za vrijeme rezidencijalnog boravka u Dubrovniku.

U četvrtak 26. rujna od 20 sati će se održati koncerti dubrovačkih bandova Izae & Embassy 516, a prije samih nastupa od 18h će svi zaljubljenici u glazbu moći razmjeniti ili prodati svoja vinilna te razna druga diskografska izdanja na organiziranom "sajmu vinila".

U petak 27. rujna je rezerviran za glazbeno - scenski performans kantautorice Sare Renar i kolektiva koji će izvesti "Gdje povlačiš crtu?" - projekt nastao na poziv uredništva Trećeg programa Hrvatskog radija (u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017.).

Uz ovaj nastup, publika će od 18 sati imati prilike sudjelovati u panel raspravi na temu glazbe i glazbene industrije, a od 20h će nastupiti i mladi dubrovački sastav SFT.

Ulaznice za koncerte 26. i 27. rujna po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti sat vremena prije početka u Art radionici Lazareti. Festivalska ulaznica po cijeni od 50 kuna također se može kupiti na ulazu u Art radionici Lazareti. Ulaznice je moguće rezervirati na arl@arl.hr i porukom u inbox na FB stranicu Art radionice Lazareti @ARL.Dbk.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.