Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Blatu otvorena izložba "Od manjka glava ne boli"

09.03.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Blatu otvorena izložba "Od manjka glava ne boli"

U Blatu otvorena izložba "Od manjka glava ne boli"

Foto: Narodna knjižnica Blato / -

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u Klavir Sali Doma kulture u Blatu 7.ožujka u organizaciji Narodne knjižnice Blato otvorena je izložba »Od manjka glava ne boli«.

Kroz 13 inspirativnih priča i fotografija mlada umjetnica Diana Zubak progovara o temi prevencije karcinoma dojke i važnosti samopregleda te se zalaže za borbu protiv stigmatizacije oboljelih žena.

Izložbu je otvorila ravnateljica Knjižnice Nina Cvitković Đone koja se i u ime autorice zahvalila na dolasku, te pročitala njezin osvrt “Žena bez dojke nije manje žena, samo zato što joj nedostaje dio tijela. Žena bez kose ne prestaje biti žena, samo zato što joj je otpala kosa u borbi protiv bolesti. Svaka osoba oboljela od karcinoma ostaje ono što je i bila, osoba sa željama, potrebama, planovima, emocijama kao i svaka zdrava osoba“

Izložba je dio projekta portala mamo.hr koji je namijenjen svim osobama koje se bore s karcinomom, ne samo dojke, nego svim vrstama karcinoma. Namijenjen je svima koji su uključeni u samu priču svake oboljele osobe, bila to obitelj, prijatelji, znanci ili poslodavac.

Izložba se uz najavu može pogledati do petka 11. ožujka 2022. godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.