Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovačkim knjižnicama počinje ciklus radionica "Riječ i smisao"

31.05.2023.

14:38

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ciklus radionica "Riječ i smisao"

Ciklus radionica "Riječ i smisao"

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

U Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad počinje ciklus radionica u sklopu programa „Riječ i smisao“.

Radionice su namijenjene odraslim osobama, a održavat će se tijekom šest uzastopnih srijeda od 18 do 19.30. Završnim susretom, Intenzivom koji će se održati u subotu 8. srpnja od 9 do 13 sati, zaokružit će se ovaj ciklus radionica.

Tijekom ciklusa obrađivat će se kratke priče iz odabranih djela moderne hrvatske književnosti koristeći se psihoterapijskim metodama i tehnikama pri analizi sadržaja. Cilj radionica je učiti osluškivati i filtrirati duh vremena koji odjekuje u književnim djelima današnjice kroz objektivne vrijednosti i doživljajne vrijednosti, ritam i odabir riječi te njihovim odjecima u nutrini osobe kao poziv na stvaralaštvo, kreativnost, humor i druge načine snaženja, buđenja prkosne moći ljudskog duha i stvaranja mogućnosti za sebe-nadilaženje.

Prva radionica donosi zabavnu obradu teksta iz knjige „Moramo razgovarati“ autorice Tanje Mravak. Sudionici će dobiti sve potrebne materijale na radionici. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže ležernom druženju, razmjeni mišljenja i ideja te razigranom stvaranju nečeg drugačijeg i jedinstvenog.

Radionice provodi Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, sa specijalizacijama na području treninga i razvoja, upravljanja promjenom i ljudskim potencijalima, ispred IN MEDIAS RES.

Program je odobren i sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.