Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dvoru program za djecu, a ispred Dvora koncert komorne glazbe

06.06.2020.

09:51

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji ovo će subotnje jutro učiniti zanimljivim svima koji se nađu u gradu i onima koji su se zaželjeli kulturnih događanja, a program koji ove dvije ustanove pripremaju namijenjen je za djecu i odrasle.

Dubrovački muzeji za djecu nižih razreda osnovne škole od 10:45 do 12:15 organiziraju vodstvo i radionicu na kojoj će učiti o životu kneza, vlastele i pučana u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Broj polaznika je ograničen na deset, a voditelj edukativnih radionica je muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija.

Za to vrijeme, od 11 sati, svi ljubitelji glazbe ispred Dvora moći će uživati u koncertu Gudačkog komornog ansambla DSO-a uz umjetničko vodstvo violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld. Na programu su djela J.S. Bacha, G.F. Händela, L. Sorkočevića i E. Elgara. Koncert je besplatan.

Ovo će biti prvi koncert dubrovačkih simfoničara nakon nešto više od dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, a tijekom koje su objavili niz video spotova od kuće, online koncerata i snimki pojedinih članova orkestra, te ujedno i prelazak iz virtualnog u stvarni svijet. Tijekom lipnja planira se više koncerata komorne, ali i popularne glazbe na gradskim prostorima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.